DOLAR32,5102% 0.01
EURO34,6622% -0.11
STERLIN40,2053% 0.03
FRANG35,6882% -0.06
ALTIN2.432,75% -2,67
BITCOIN66.361,972.429

Ünlü Sanatçı Kandıra’yı Gezdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Ünlü Sanatçı Kandıra’yı Gezdi

Köyümüz sakinlerinden ve esnaflarından Erhan Sinopluoğlu’nun davetlisi olarak Kandıra’ya gelen ünlü udî sanatçı Sami Çelik, Kandıra’yı gezdi.

sami_celik-min

Sinopluoğlu’nun yakın arkadaşı olan ünlü sanatçı, çarşamba günü Kandıra’ya geldi. Erhan Sinopluoğlu, Kazım Tozan, Hüseyin Şişman, Cebeci Muhtarı Gürkan Durmuş ve işadamı Beytullah Çetin ile ufak bir Kandıra turu yapan ünlü sanatçı, Kandıra yoğurdunun tadına baktı.

sami_celik_3-min

Sami Çelik’i tanıyan vatandaşlar, kendisinden istek parça ricasında bulundu. Hayranlarını kırmayan Çelik, bir-iki parça seslendirdi. Arkadaşları ve hayranları ile bol bol resim çektiren sanatçının neşesi gözlerden kaçmadı.

sami_celik_2-min

Programı olan Çelik, arkadaşları ile vedalaştıktan sonra Kandıra’dan ayrıldı.

Sami Çelik Kimdir?

1967 yılının Ocak ayında Konya’nın Bozkır ilçesine bağlı Çağlayan kasabasında 4 çocuklu bir ailenin en küçük oğlu olarak dünyaya gelen Udî Sanatçı Sami Çelik, ilkokuldan sonra hemen çalışma hayatına başlamıştır. Yıllarca Bozkır’da yorgan ustası olarak hayatını sürdürürken, doğuştan gelen müzik yeteneğini de geliştirmiştir.

sami_celik_profil

Bütün bunları yaparken, Konya’da yıllarca folklor ekiplerinde keman ve bağlama çalan Sami Çelik, daha sonra geçmişte Seydişehir’deki tek orkestra olan Grup Set orkestrasında şarkı söylemeye başlamıştır. Çelik, aynı zamanda Seydişehir Musiki Cemiyeti’nde Nazariyat dersleri de alarak müzikteki eğitimine büyük katkıda bulunmuştur. Yani, Bozkır insanının sorumluluğu edasıyla müzikte mutlaka gerekli olan eğitim şartını yerine getirmiştir.

Askere gidinceye kadar Seydişehir’deki orkestrada solistlik yapan Çelik, vatanî görevini Manisa – Orduevi’nde solist olarak tamamlamıştır. 1992 yılında İstanbul’a yolu düşen Sami Çelik, profesyonel müzik hayatına uzun yıllar burada devam edip, piyasada kendine iyi bir yer edinir.

Pera Müzik’te şan ve enstrüman eğitimleri alıp, bu arada ud üzerinde ustalaşmıştır. Besteci kimliğiyle de ön plana çıkan sanatçı “Yalan” isimli ilk albümünü 2002 yılında piyasaya çıkarmıştır. 10 şarkılık albümdeki 8 eser, sanatçının kendisine aittir. İkinci albümünü 2006 yılında “Unuttum Seni” ismiyle ve yine kendi bestesi olan eser adıyla çıkarmıştır. 10 eserin sözü ve müziği kendisine aittir. 2014 yılının Haziran ayında ise yeni albümü “Samimi Türküler”i piyasaya sunmuştur. 13 eserden oluşan albüme, Türkiye’nin önde gelen müzisyenleri eşlik etmiştir.