DOLAR32,3123% 0.18
EURO35,1809% 0.12
STERLIN40,8788% -0.34
FRANG35,7121% 0
ALTIN2.280,23% 0,12
BITCOIN2.265.078-0.279

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Karaağaç’ta Sokak Karantinası Başladı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karaağaç’ta Sokak Karantinası Başladı

Karaağaç’ta Koronavirüs teşhisiyle tedavi altına alınan hasta ile ilgili olarak yeni bilgiler edindik. Aslen Gümüşhaneli olan Hayrullah D.’nin İstanbul – Avrupa yakasında ikamet ettiği, daha önce akciğer ameliyatı geçirdiği ve aile yakınlarından birinin bir süre önce Umre’den geldiği bilgisine ulaştık. Hastalığın bu yolla bulaşma ihtimali ilk şüpheler arasında yer alıyor. Bu konuda kesin bilgi henüz yok.

Hayrullah D.’nin 3 gün önce eşi ve 2 kızı ile birlikte Karaağaç’taki yazlık evlerine geldiğini, herhangi bir rahatsızlık belirtisi göstermediğini hatta kendi bağ ve bahçesinde çalıştığını öğrendik.

Hastanın bugün sabah saatlerinde halsizlik yüksek ateş şikayetleriyle ambulansla önce M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesine, buradaki ilk müdahalenin ardından Kocaeli SEKA Devlet Hastanesi – Pandemi Bölümüne sevk edildiğini, burada yapılan test sonucuna göre de Koronavirüs teşhisi konulduğunu hastane yetkilileri görüşüp teyit eden jandarma personeli ve Muhtar Mehmet Elmacı’dan edindik.

Hayrullah D.’nin eşi ve iki kızı, Acılık mahallesi Dervişoğlu sokaktaki yazlık evlerinde tedbir amaçlı iki hafta karantina altında tutulacaklar. Bu yüzden sokağa giriş ve çıkışlar muhtarlığın aldığı karar doğrultusunda 15 gün süre ile yasaklandı.

Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını, aileye karşı gereksiz söz ve davranışlardan kaçınmalarını, doğru ve güvenilir kaynaklardan bilgi edinmelerini rica ediyoruz. Hastalığın yayılmaması için gerekli tedbirlere azami ölçüde dikkat etmenizi önemle tavsiye ediyoruz. Hastaya ve aile yakınlarına Allah’tan (c.c.) acil şifalar diliyoruz.