DOLAR32,4901% 0.09
EURO34,8774% 0.33
STERLIN40,7378% 0.55
FRANG35,7225% 0.32
ALTIN2.483,23% 0,85
BITCOIN2.008.331-4.118

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Karaağaçlılar 7. Geleneksel İftarda Bir Araya Geldi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaağaçlılar 7. Geleneksel İftarda Bir Araya Geldi

Karaağaçlılar, bu yıl yedincisi düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.

Karaağaç mahallesi ileri gelenleriyle Karaağaç Muhtarlığı ve Karaağaç Camii Yaptırma ve Güzelleştirme Derneğinin birlikte organize ettiği, herkesin elinden geldiğince maddi-manevi katkı sağladığı iftar sofrasında yaklaşık 2000 kişi, birlikte iftar yaptı.




Bugün gerçekleşen ve Karaağaçlıların yanı sıra civar mahallelerden davetlilerin de yoğun katılım gösterdiği iftar programı, büyük takdir topladı. Karaağaç köy meydanı ve pazar yerine kurulan masalar kalabalığa yetmeyince ana yol üzerinde ek masa ve servisler açıldı.




İftar programı, saat 19.30’da yedi imam-hatip ve müezzin-i kayyumun okuduğu mevlid-i şerif ile başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim’in, söylenen ilahilerin ve yapılan duaların ardından iftar yemeğine geçildi.

Davetlilere, iftar menüsü olarak mercimek çorbası, et kavurma, pilav, salata, revani tatlısı ve ayran ikram edildi.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılki iftar programına; 67. Dönem Bakanları, 27. Dönem Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kandıra Belediyesi Eski Başkanları Ünal Köken, Cengiz Kan ve Mustafa Öğren, Sağlık Eski Bakanı M. Kâzım Dinç, Kandıra Müftüsü Osman Zeki Yağcı, Kandıra M. Kazım Dinç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Uysal, Kandıra İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Kartal, Diyanet Sen Kocaeli Şube Başkanı Selami Tarcan (Karaağaç’ın eski imamı), il-ilçe siyasî parti temsilcileri, muhtarlar, esnaf örgütleri, çeşitli dernek yöneticileri ve üyeleri, mülkî ve idari amirlerinin yanı sıra pek çok ismin davet edildiği öğrenilmişti.

Programa; Sağlık Eski Bakanı M. Kazım Dinç ve eşi Nihal Dinç, Kandıra Belediyesi eski başkanı Cengiz Kan, Kandıra Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Gödek, Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, Ballar Muhtarı Yüksel Horos, Cebeci Muhtarı Gürkan Durmuş, Kefken Muhtarı Zeynel Abidin Ekrem, Kurtyeri Muhtarı Hasan Bahadır, Kandıra İlçe Nüfus Müdürü Dursun Kaya Bıyıkçı, İHH İnsani Yardım Vakfı Kandıra Temsilcisi Muhammet Buruş, Kefken Jandarma karakol komutanları, çeşitli dernek yöneticileri ve üyeleri ile yaklaşık iki bin Karaağaçlı katıldı.

Davetlilerin bir kısmı programa teşrif ederken bir kısmı da mazeret mesajı yolladı. Bazı davetlilerin günler öncesinden davet edilmelerine rağmen hiçbir mazeret göstermeden programa katılmamaları, Karaağaç halkını bir kez daha derinden üzdü.




İftar sonrası konuşma yapan muhtarı Mehmet Elmacı, “Değerli hemşehrilerim, bu yıl yedincisini düzenlediğimiz iftar programımıza hoş geldiniz. Kıymetli misafirler; Ramazan sevgidir, samimiyettir, paylaşımdır. Bizler birbirimizi kırmadan, birbirimize saygı ve hoşgörü göstererek bu kutsal ayın gerçek amacına ulaşımını sağlayabiliriz. Unutmayın ki birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece her geçen gün daha da güçleneceğiz. Sözlerime son verirken bu akşam sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Tekrar hoş geldiniz, saygılarımı sunuyorum.” diyerek düzenlenen iftarda emeği geçen herkese ve katılan davetlilere Karaağaç halkı adına ayrı ayrı teşekkür etti.




Daha sonra kendisine mikrofon uzatılan Sağlık Eski Bakanı M. Kazım Dinç, kısa bir konuşma yaptı.”Ben buranın bir evladı gibiyim. Kendimi öyle hissediyorum.” diyen Dinç, iftar organizasyonuna katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken Karaağaç Muhtarı Mehmet Elmacı’ya, Karaağaç Cami Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği üyelerine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.