DOLAR32,5947% 0.36
EURO34,8625% 0.35
STERLIN40,6439% 0.11
FRANG35,9108% 0.86
ALTIN2.493,51% 0,36
BITCOIN2.137.9534.637

Karaağaç İlkokulu ve Ortaokulu “Beyaz Bayrak” Aldı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Karaağaç İlkokulu ve Ortaokulu “Beyaz Bayrak” Aldı

Kocaeli’nin en köklü okullarından ve son yıllarda akademik başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Karaağaç İlkokulu ve Karaağaç Ortaokulu, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla imzaladıkları Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü gereği yapılan denetimlerinde Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, öğrencilerin ruh ve beden sağlığının korunması, okul sağlığının daha ileri düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi vb amaçlara yönelik Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği yapılan denetimler sonucunda, belirlenen denetim formu kriterlerine göre 100 puan üzerinden 90 ve üzerinde puan alan okullara üç yıl geçerliliği bulunan ve okul sağlığı ile temizliğini simgeleyen “Sertifika”, “Beyaz Bayrak” ve “Pirinç Levha” verilmesi kararlaştırılmıştı.

Bu kapsamda Karaağaç İlkokulu ve Karaağaç Ortaokulunda hafta içinde denetim gerçekleşti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Beyaz Bayrak Proje Koordinatörü Dr. Pınar Arslan, Uzman Denetmen Enver Özoğlu ile Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi Elif Göktaş’ın kontrolünde gerçekleşen denetim ve değerlendirmelerde Karaağaç İlkokulu ile Karaağaç Ortaokulu 90 puan üzerinde not alarak beyaz bayrak, prinç levha ve sertifika almaya hak kazandı.

Okul Müdürü Necdet Büyükkağnıcı ile görevli temizlik personelleri Ayhan Yağcı, Şakir İpşir ve Emine Demir’e göstermiş oldukları üstün gayret ve hassasiyetleri için teşekkür eden denetmenler, ilgili belgeler ile beyaz bayraklarını kurum müdürlüğüne teslim ettikten sonra kendileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Karaağaç Haber olarak bizler de okul müdürümüz Necdet Büyükkağnıcı’ya ve okul personeline teşekkür ediyor, başarılarının devamı diliyoruz.