DOLAR32,3162% 0.2
EURO35,1419% 0.02
STERLIN41,0423% 0.05
FRANG35,8470% 0.38
ALTIN2.292,73% 0,67
BITCOIN2.293.2942.361

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

İbrahim Gülpınar Hayatını Kaybetti

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
İbrahim Gülpınar Hayatını Kaybetti

Karadenizli ünlü kemençe sanatçısı İbrahim Gülpınar hayatını kaybetti.

ibrahim_gulpinar_3

“Fesbuk”, “Sivas Kangalı” türküleriyle herkesin yakından tanıdığı ve köyümüzde birçok kişinin düğününü yapan Giresun / Tirebolu’lu ünlü kemençe üstadı İbrahim Gülpınar (45), yaklaşık iki hafta önce geçirdiği kalp krizi sonucu İstanbul / Kartal – Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

ibrahim_gulpinar

3 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi gören sanatçı, sağlık durumun normale dönmesinin ardından hafta başında taburcu edilmişti.

Bugün akşam saatlerinde tekrar rahatsızlanan Gürpınar’ın, kaldırıldığı İstanbul / Pendik – Marmara Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi.

gulpinar_1

Gülpınar’ın naaşı, hastaneden alınarak Pendik’teki hanelerine getirildi.

gulpinar_cenaze

Komşuları ve arkadaşlarından helallik alındıktan sonra bu gece (perşembe) 01.00 sularında memleketi Giresun / Tirebolu’ya gönderilen sanatçının yarın Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Aslancık köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

başsağlığı

Karaağaç Haber olarak yöresel sanatçımız İbrahim Gülpınar’a Allah’tan (c.c.) rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Mekanı Cennet olsun.

Karadeniz’in yetiştirdiği realist türkücülerden olan ve eserlerindeki sözlerini hayatın içerisinden alan Gürpınar, özellikle “Facebook” türküsü ile toplumun sosyalleşmeyi nasıl anladığı ile ilgili sosyo-kültürel bir yaklaşım sergilemişti.

İbrahim Gülpınar, yaklaşık 1 ay önce çıkardığı “Sivas Kangalı” parçası ile tıklanma rekoru kırmıştı.