DOLAR32,3256% 0.22
EURO35,1131% -0.07
STERLIN41,0088% -0.03
FRANG35,8339% 0.34
ALTIN2.300,19% 0,99
BITCOIN2.305.5121.775

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti
Numan SıbıçTÜM YAZILARI

Şemsiyenin Başına Gelenler

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Şemsiyenin Başına Gelenler

Öğretmen arkadaşım Halil Yılmaz’ın şemsiyesinin başına gelenler, bu kadar da olmaz dedirten cinsten.

Geçenlerde yağmurlu bir günde bankada işi olan Yılmaz, ders çıkışı gittiği özel bir banka şubesinde şemsiyesini unutur. Şemsiyesinin bankada kaldığını geç fark eden hocamız, ertesi gün şemsiyeyi almak için tekrar banka şubesine giderek güvenlik görevlisine şemsiyenin akıbetini sorar.

semsiye (2)

Güvenlik görevlisi, şemsiyenin kendisinde olduğunu ve havanın yağışlı olması sebebiyle şemsiyeyi kendi evine götürdüğünü, ertesi gün kendisine teslim edebileceğini özür dileyerek ifade eder.

Durumu anlayışla karşılayan hocamız, ertesi gün tekrar şubeye gider. Yılmaz’ı kapıda karşılayan görevli, mahcubiyet içinde: “Hocam, şemsiyeniz Ordu’ya gitmiş.” der. Aldığı cevap karşısında şaşıran Yılmaz: “Bu nasıl olur?” deyip açıklama bekler.

Görevli: “Hocam, sizin şemsiyeyi unuttuğunuz akşam çok yağmur yağıyordu. Ben de o gün yanıma şemsiye almadığım için akşam sizin şemsiyeyle eve gitmiştim. Şemsiyeyi, kuruması için kenara koydum. Alt komşumuz bize gelip benim hanımdan şemsiye istemiş. Hanım da durumu bilmediği için elinin altında olan şemsiyeyi komşuya vermiş. Komşu da şemsiyeyi alıp o gece Ordu’ya gitmiş. O yüzden sizin şemsiye şu an Ordu’da. Size karşı çok mahcubum, böyle olacağını tahmin bile edemezdim.” diyerek tekrar tekrar özür diler. Yılmaz, bankadan eli boş döner.

Komşusunu arayan görevli, durumu anlatarak şemsiyenin başına başka bir iş gelmeden şemsiye kendisine teslim edilmesini rica eder. İki hafta sonra Ordu’dan dönen komşu, şemsiyeyi aileye teslim eder. Şemsiyeyi alan görevli, ertesi gün büyük bir heyecan ve sevinçle Yılmaz’ı arayıp şemsiyesini teslim eder.

Böyle bir macera yaşayan Yılmaz: “Demek ki helal para ile alınan mal, her ne kadar zor da olsa sahibini buluyormuş.” diyor.